Skip to main content

Covid-19 - Information om ditt resmål

Information gällande Covid-19 

Sidan uppdateras löpande: Senaste uppdateringen 2021-12-09 

UD’s reseinformation 
Vi följer svenska utrikesdepartementets reseinformation och håller oss noga uppdaterade på lokala myndigheters rekommendationer och riktlinjer.  

Är du fullvaccinerad eller har intyg på genomgången covid-19-infektion kan du som utgångspunkt resa till samtliga våra resmål. Reglerna varierar och kan förändras. Det är därför viktigt att du kontrollerar inreseregler och respektive lands riktlinjer innan avresa.  
 
Vi rekommenderar att du skriver ut eller laddar ner ditt vaccinationsbevis så att du har det lätt till hands under resan. Du kan ladda ner ditt vaccinationsbevis på covidbevis.se

Läs mer om UD's reseinformation och lägesbild för våra resmål nedan: 

Är du inte vaccinerad bör du vara extra uppmärksam på att det kan förekomma begränsningar för inresa till ett antal europeiska länder.  

Skidorterna är redo att ta emot vinterns skidgäster. Skillnaden till vintern blir ett antal nya initiativ som görs för att vi ska kunna resa på skidsemester tryggt och säkert. Några saker kommer vara lite annorlunda jämfört med tidigare, men på de allra flesta parametrar är det planerat att skidsäsongen ska bli exakt lika trevlig som den brukar. 

Trygghet och säkerhet är det viktigaste 
Våra gästers trygghet och säkerhet är av högsta prioritet. I dessa tider är det extra viktigt att du känner dig trygg när du reser med Skilink.  

Innan avresa är det viktigt att du är påläst om gällande reseinformation direkt hos svenska Utrikesdepartementet samt det enskilda landets inreseregler och eventuella lokala restriktioner.  På denna sidan kan du läsa mer om vilka säkerhetsåtgärder som gäller i Italien, Frankrike och Österrike just nu. Det kan komma ändringar och vi uppdaterar sidan löpande. 

Det är ditt eget ansvar att uppfylla de krav som ställs för inresa till ditt resmål samt att ha korrekta inresedokument i de tillfällen det krävs. Var uppmärksam på att det kan komma ändringar med kort varsel.  

Skilink A/S är ansluten till Rejsegarantifonden och har medlemsnummer 3347. Det innebär att du kan vara säker på att din skidresa genomförs, eller återbetalas om det mot förmodan kommer en avrådan för icke nödvändiga resor till ditt resmål.  

Försäkringar 
För att ge dig extra trygghet på din skidresa har du möjlighet att boka både avbeställningsförsäkring och reseförsäkring. Vi samarbetar med Gouda Reseförsäkring som erbjuder försäkringar som även gäller vid pandemier/epidemier. Du kan läsa mer och boka försäkringar här.  

Din skidsemester  

Paketresor 
Skulle svenska UD avråda från icke nödvändiga resor till ditt resmål 0-14 dagar innan avresa får du din resa avbokad och fullt återbetalad. Alternativt kan du välja att flytta din resa till ett annat resmål, eller till en senare tidpunkt.  

En paketresa avser en kombination av minst två olika resetjänster på samma resa och som bokas via en resebyrå. Det kan till exempel vara transport + boende eller boende + liftkort. 

Lokala restriktioner  
Eventuella krav på munskydd, krav på vaccination, krav om negativt Covid-19 test vid ankomst till landet eller resmålet är inte giltig anledning till avbokning. Desamma gäller för eventuella begräsningar eller stängda faciliteter till följd av Covid-19.  

Avbokning till följd av Covid-19 är därmed endast möjlig om svenska UD avråder för icke nödvändiga resor till landet eller regionen som din skidresa är bokad till. I övriga tillfällen gäller ordinarie avbokningsvillkor i resevillkoren.  

Reseinformation Österrike

Reseinformation Österrike

Det gäller vid inresa till Österrike: - Sidan uppdateras löpande: Senaste uppdateringen 2022-03-07 Krav vid inresa till Österrike - Det blir lättare att resa in till Österrike ifrån Sverige från och med den 5 mars 2022. Det betyder att alla resande från 12 år kan resa in i Österrike, om man kan uppfylla ett av nedanstående krav : Dokumentation på fullvaccinering (2 doser eller 1 dos vid Johnson&Johnson) - giltigt 270 dagar från och med vaccinationstidpunkten. En 3:e dos förlänger giltighetstiden med ytterligare 270 dagar från och med vaccinationstidpunkten. Ett offici...

Reseinformation Italien

Reseinformation Italien

Det gäller vid inresa till Italien: - Sidan uppdateras löpande: Senaste uppdateringen 2022-02-10 Ej krav på negativt Covid-test fr.o.m. 2022-02-01 - Från och med 2022-02-01 är det inte längre krav på att kunna uppvisa ett negativt Covid-test för att kunna resa in till Italien från Sverige. Sammanfattning för Inresa till Italien För resnärer från 12 år krävs inreseformulär och ett av följndande: 1. Inreseformulär dPLF (Digital Passenger Locator Form) och 2. 2 doser vaccin (giltigt i 6 månader efter dos 2) eller 3. 3 doser vaccin eller 4. Intyg på genomgången Covid-19-i...

Reseinformation Frankrike

Reseinformation Frankrike

Det gäller vid inresa till Frankrike: - Sidan uppdateras löpande: Senaste uppdateringen 2022-03-14 Vaccinationsbevis - Från och med 2022-03-14 införs lättnader gällande inresa, munskydd och vaccinationsbevis. Vaccinerade resenärer kan resa till Frankrike med giltigt* vaccinationsbevis utan krav på covidtest. Icke vaccinerade resenärer över 12 år måste visa upp något av nedan nämnda: Negativt PCR som är högst 72 timmar gammalt Negativt antigentest som är högst 48 timmar gammalt Tillfrisknandebevis som är minst 11 dagar gammalt och högst 6 månader gammalt *Olika vacc...