Skip to main content

Information om ditt resmål

Reseinformation 

Sidan uppdateras löpande: Senaste uppdateringen 2023-01-04 

UD’s reseinformation 
Vi följer svenska utrikesdepartementets reseinformation och håller oss noga uppdaterade på lokala myndigheters rekommendationer och riktlinjer.  

Är du fullvaccinerad eller har intyg på genomgången covid-19-infektion kan du som utgångspunkt resa till samtliga våra resmål. Reglerna varierar och kan förändras. Det är därför viktigt att du kontrollerar inreseregler och respektive lands riktlinjer innan avresa.  
 
Läs mer om UD's reseinformation och lägesbild för våra resmål nedan: 

Är du inte vaccinerad bör du vara extra uppmärksam på att det kan förekomma begränsningar för inresa till ett antal europeiska länder.  

Skidorterna är redo att ta emot vinterns skidgäster.

Trygghet och säkerhet är det viktigaste 
Våra gästers trygghet och säkerhet är av högsta prioritet.

Innan avresa är det viktigt att du är påläst om gällande reseinformation direkt hos svenska Utrikesdepartementet samt det enskilda landets inreseregler och eventuella lokala restriktioner. 

Det är ditt eget ansvar att uppfylla de krav som ställs för inresa till ditt resmål samt att ha korrekta inresedokument i de tillfällen det krävs. Var uppmärksam på att det kan komma ändringar med kort varsel.  

Skilink A/S är ansluten till Rejsegarantifonden och har medlemsnummer 3347. Det innebär att du kan vara säker på att din skidresa genomförs, eller återbetalas om det mot förmodan kommer en avrådan för icke nödvändiga resor till ditt resmål.  

Försäkringar 
För att ge dig extra trygghet på din skidresa har du möjlighet att boka både avbeställningsförsäkring och reseförsäkring. Vi samarbetar med Gouda Reseförsäkring som erbjuder försäkringar som även gäller vid pandemier/epidemier. Du kan läsa mer och boka försäkringar här.  

Din skidsemester  

Paketresor 
Skulle svenska UD avråda från icke nödvändiga resor till ditt resmål 0-14 dagar innan avresa får du din resa avbokad och fullt återbetalad. Alternativt kan du välja att flytta din resa till ett annat resmål, eller till en senare tidpunkt.  

En paketresa avser en kombination av minst två olika resetjänster på samma resa och som bokas via en resebyrå. Det kan till exempel vara transport + boende eller boende + liftkort.