Skip to main content

Covid-19 - Information om ditt resmål

Information gällande Covid-19 

Sidan uppdateras löpande: Senaste uppdateringen 2021-12-09 

UD’s reseinformation 
Vi följer svenska utrikesdepartementets reseinformation och håller oss noga uppdaterade på lokala myndigheters rekommendationer och riktlinjer.  

Är du fullvaccinerad eller har intyg på genomgången covid-19-infektion kan du som utgångspunkt resa till samtliga våra resmål. Reglerna varierar och kan förändras. Det är därför viktigt att du kontrollerar inreseregler och respektive lands riktlinjer innan avresa.  
 
Vi rekommenderar att du skriver ut eller laddar ner ditt vaccinationsbevis så att du har det lätt till hands under resan. Du kan ladda ner ditt vaccinationsbevis på covidbevis.se

Läs mer om UD's reseinformation och lägesbild för våra resmål nedan: 

Är du inte vaccinerad bör du vara extra uppmärksam på att det kan förekomma begränsningar för inresa till ett antal europeiska länder.  

Skidorterna är redo att ta emot vinterns skidgäster. Skillnaden till vintern blir ett antal nya initiativ som görs för att vi ska kunna resa på skidsemester tryggt och säkert. Några saker kommer vara lite annorlunda jämfört med tidigare, men på de allra flesta parametrar är det planerat att skidsäsongen ska bli exakt lika trevlig som den brukar. 

Trygghet och säkerhet är det viktigaste 
Våra gästers trygghet och säkerhet är av högsta prioritet. I dessa tider är det extra viktigt att du känner dig trygg när du reser med Skilink.  

Innan avresa är det viktigt att du är påläst om gällande reseinformation direkt hos svenska Utrikesdepartementet samt det enskilda landets inreseregler och eventuella lokala restriktioner.  På denna sidan kan du läsa mer om vilka säkerhetsåtgärder som gäller i Italien, Frankrike och Österrike just nu. Det kan komma ändringar och vi uppdaterar sidan löpande. 

Det är ditt eget ansvar att uppfylla de krav som ställs för inresa till ditt resmål samt att ha korrekta inresedokument i de tillfällen det krävs. Var uppmärksam på att det kan komma ändringar med kort varsel.  

Skilink A/S är ansluten till Rejsegarantifonden och har medlemsnummer 3347. Det innebär att du kan vara säker på att din skidresa genomförs, eller återbetalas om det mot förmodan kommer en avrådan för icke nödvändiga resor till ditt resmål.  

Försäkringar 
För att ge dig extra trygghet på din skidresa har du möjlighet att boka både avbeställningsförsäkring och reseförsäkring. Vi samarbetar med Gouda Reseförsäkring som erbjuder försäkringar som även gäller vid pandemier/epidemier. Du kan läsa mer och boka försäkringar här.  

Din skidsemester  

Paketresor 
Skulle svenska UD avråda från icke nödvändiga resor till ditt resmål 0-14 dagar innan avresa får du din resa avbokad och fullt återbetalad. Alternativt kan du välja att flytta din resa till ett annat resmål, eller till en senare tidpunkt.  

En paketresa avser en kombination av minst två olika resetjänster på samma resa och som bokas via en resebyrå. Det kan till exempel vara transport + boende eller boende + liftkort. 

Lokala restriktioner  
Eventuella krav på munskydd, krav på vaccination, krav om negativt Covid-19 test vid ankomst till landet eller resmålet är inte giltig anledning till avbokning. Desamma gäller för eventuella begräsningar eller stängda faciliteter till följd av Covid-19.  

Avbokning till följd av Covid-19 är därmed endast möjlig om svenska UD avråder för icke nödvändiga resor till landet eller regionen som din skidresa är bokad till. I övriga tillfällen gäller ordinarie avbokningsvillkor i resevillkoren.  

Reseinformation Österrike

Reseinformation Österrike

Det gäller vid inresa till Österrike: - Sidan uppdateras löpande: Senaste uppdateringen 2022-01-15 Krav på negativt PCR-test - Från och med 2021-12-20 inför myndigheterna i Österrike krav om ett giltigt negativt PCR-test (max 72 timmar gammalt) för inresa till Österrike. Eller att man fått sin 3:e vaccindos (s.k. booster). OBS krav om negativt PCR-test gäller även resenärer som är vaccinerade med 2 doser eller som har intyg på genomgången Covid-19-infektion. *Som s.k. booster räknas även två doser vaccin och ett officiellt intyg över tillfrisknande under de senaste 18...

Reseinformation Italien

Reseinformation Italien

Det gäller vid inresa till Italien: - Sidan uppdateras löpande: Senaste uppdateringen 2022-01-15 Krav på negativt Covid-test för alla resenärer - Från och med 2021-12-16 till 2022-01-31 inför italienska myndigheterna krav om att samtliga inresande till Italien ska kunna uppvisa ett negativt Covid-test. OBS detta gäller även resenärer som är vaccinerade eller som har intyg på genomgången Covid-19-infektion. Negativt antigen-test får vid inresa till Italien max vara 24 timmar gammalt och PCR-test får max vara 48 timmar gammalt. För ovaccinerade personer samt personer s...

Reseinformation Frankrike

Reseinformation Frankrike

Det gäller vid inresa till Frankrike: - Sidan uppdateras löpande: Senaste uppdateringen 2022-01-25 Covidbevis - "Pass vaccinal" - Från och med 2022-01-24 införs vaccinbevis pass vaccinal. Olika vaccinationskrav beroende på ålder: Vuxna över 18 år och 1 månad : tre doser eller 2 doser + tillfrisknandebevis som är minst 11 dagar gammalt och högst 6 månader gammalt - Tredje dosen måste vara registrerad senast 7 månader efter andra dosen. Fram tills 7:e månaden räcker det därmed med 2 doser. - Den 15 februari förkortas tiden mellan den andra och tredje sprutan till 4 måna...