Skip to main content

Bila till Alperna

Skidresor med egen transport 

Många väljer att bila ner till Alperna på skidsemestern och det finns många fördelar med det. Därför går alla våra resor att boka med egen transport. Det innebär alltid de absolut lägsta priserna men då arrangerar transporten på egen hand. 

Förutom de låga priserna är flexibiliteten ytterligare en stor fördel - du styr din tid själv. Vill du köra bil på natten? Vill du göra ett stopp på vägen och uppleva Tyskland? Eller ska skidsemestern kombineras med en storstadssemester längs vägen - det är helt upp till dig.

Våra kör själv-resor omfattas dessutom av resegarantifonden, förutsatt att du inkluderar minst boende och liftkort. 

Vägbeskrivningar och vägskatter 

Vid val av rutt till Alperna rekommenderar vi att planera din resa med Google Maps - då är vägbeskrivningarna alltid uppdaterade och om det är kö föreslår Google ofta alternativa resvägar.

Tänk på att det kan tillkomma avgifter när du reser med egen bil. Det kan vara både bro- och färjeavgifter, men även vägskatter i t.ex. Schweiz och Österrike. Där krävs det att du köper ett klistermärke (vignette) som ger tillgång till motorvägsnätet i hela landet. Vignette kan som regler köpas på rastplatser ut med vägen innan du passerar gränsen. 

Observera att dubbdäck inte är tillåtna på motorvägarna genom Tyskland. 

Parkering på resmålet

Många hotell och lägenheter i Alperna erbjuder parkering vid boendet och om det inte är möjligt finns det alltid en allmän parkering. Vi anger för respektive boende om parkering är möjlig och vad det kostar. Du är självklart också välkommen att kontakta oss för information om parkeringsmöjligheter på just ditt boende och resmål. 

Observera att allmän parkering ofta är mot avgift.
Vi rekommenderar att undersöka parkering hemifrån och förboka parkering där det är möjligt. 

Packa och kontrollera det viktigaste 

När bilen är packad med bagage och skidor, se då till att du har snökedjor som passar din bil. Det kan komma kraftigt snöfall under resan och då kan snökedjor bli nödvändiga. Ha alltid bra snökedjor till hands och se till att du vet hur du monterar dem korrekt. 

Dessutom är själva resan flera hundra kilometer, både med motorväg, landsväg och bergskörning. Så vi rekommenderar att du tittar till din bil en extra gång så att den är redo för resan och att allt är som det ska. 

Ankomst till destinationen

Vid ankomst till resmålet med egen transport ber vi dig vänligen ringa till våra guider cirka en timme före ankomst. Telefonnumret till guiderna servicetelefon framgår på din slutgiltiga bokningsbekräftelse som skickats per e-mail innan avresan.

Vår personal guidar dig till rätt plats på resmålet så att du kan få era liftkort, nycklar till boendet och annan praktisk information för skidsemestern. 

Vid frågor är du alltid välkommen att kontakta oss här eller ringa 040-645 95 88