Skip to main content

Skidresor med buss

Bussresor till Alperna

Skilink erbjuder skidresor med buss under hela säsongen till 13 av våra skidorter i Italien och Frankrike och Österrike.

Resmålen är Canazei, Livigno och Passo Tonale i Italien och Val ThorensVal d'Isère och Tignes i Frankrike.
I Österrike kan du välja på bussresor till Bad Gastein, Ischgl, Saalbach-Hinterglemm, St. Anton, Sölden, Wagrain och Zell am See.

Genom att välja bussen till Alperna får du mer skidåkning för pengarna. Alla våra bussresor ger dig nämligen möjlighet till 8 dagars skidåkning på destinationen och samtidigt är priserna generellt lägre än för resor med flyg. 

Gruppresor med buss

Om du som läser detta är arrangör av en gruppresa med över 20 deltagare, ber vi dig att ta kontakta oss för ett skräddarsytt erbjudande. Vi har möjlighet att arrangera gruppresor med buss till alla våra resmål under hela vintern. Kanske är det skidklubben som har ett speciellt önskemål, eller en grupp med familjer och vänner som vill resa tillsammans till Alperna. Vi hjälper er gärna att hitta bästa möjliga alternativ för er just er grupp.   

Var går bussen från?

Bussresorna i vårt program arrangeras i samarbete med SneXpressen och under vintern erbjuder vi påstigning i Malmö Hyllie hela säsongen. Vecka 7 och 8 avgår flera bussavgångar även från Göteborg med påstigning utmed västkusten och vidare till Malmö. När du bokar din skidresa med buss blir du ombedd att i samband med bokningen, ange vilken påstigningsplats du önskar. Där kan du också se den preliminära avgångstiden.  

Allt ingår i bussresorna

Alla bussar håller en god standard och är utrustade med toalett, TV, aircondition och är inredda med komfortsäten där ryggstödet kan lutas i 45 grader.

På bussarna sitter vänner/familjer tillsammans så långt det är möjligt. Det går att ange önskemål om sittplatsen men vi kan inte garantera att dessa kan uppfylls.

Bagage

Det är tillåtet att ta med bagage på bussarna utan extra kostnad. 

I bagaget ingår en resväska, en pjäxbag och ett par skidor/snowboard. Dessutom ett litet handbagage som kan tas med ombord på bussen.
Resenären ansvarar för sitt eget bagage och att det kommer på och av bussen.

 

Mat och dryck

Det finns möjlighet att köpa vatten och kaffe ombord. Det görs även stopp på vägen ner till Alperna där det kommer finnas möjlighet för att handla mat. Ett längre stopp görs för middag och frukost äts efter ankomst till destinationen (OBS - frukost på ankomstdag är som standard ej inkluderat. Detta kan ev. köpas till på ditt hotell och ska då meddelas i förväg). Det är tillåtet att ta med egen mat på bussen, och denna ska gärna intas i de avsatta pauserna för bästa komfort. 

Bussen hem avgår under eftermiddag/kväll ifrån destinationen och det görs inget stopp för middag. Det rekommenderas därför att man äter middag innan avfärd. Under söndagsmorgonen görs ett stopp för frukost. 
 

Ankomst till och avgång från resmålet

Bussen är planerad att ankomma till resmålet mellan kl. 8-10 på morgonen. Eftersom det inte går att checka in på hotell och lägenheter så tidigt kommer det finnas plats för bagageförvaring under dagen - detta arrangeras så nära ditt boende som möjligt. Det kommer även att vara möjligt att byta om till skidkläder, tänk dock på att bagageförvaring sker på egen risk och faciliteterna för ombyte kan vara enkla. 

Alla resor inkluderar 6 dagars liftkort med startdatum på söndagen, om inget annat är angivet.
Önskar du åka skidor på ankomst- och avresedagen kan du uppgradera ditt liftkort till 7 och 8 dagar hemifrån via Mitt Skilink.  

När skiddagen väl är över kan du checka in på ditt hotell eller lägenhet. Till många boenden kan man få gå en bit med sitt bagage, alternativt ta en taxi. 

På avresedagen varierar hemresetidpunkten beroende på remsål. Från de Frankrike är hemresan planerad till ca. kl. 16.00 - 17.00 på eftermiddagen och från Italien och Österrike från kl. 18.00 - 21.30. 
Det betyder att det är möjligt att åka skidor även på hemresedagen. Du checkar ut från ditt boende på morgonen och återigen finns det möjlighet att förvara bagage under dagen.

På destinationen får du information om var bagageförvaringen sker och exakt hemresetid. Åker du skidor på avresedagen kommer det att vara möjligt att byta om till vanliga kläder före avgång, men återigen under enklare förhållanden. 

Generell information vid bussresor

Tiderna på din bokningsbekräftelse är avgångstider vilket innebär att du förväntas anlända till den planerade påstigningsplatsen senast 15 minuter före avgång. Alla avgångar med buss sker på fredag med ankomst till destinationen på lördag, samt med retur från destinationen på lördag och hemkomst till Sverige på söndag. 

Vid frågor gällande din resa eller bussresor till Alperna är du alltid välkommen att kontakta oss här eller ringa 040-645 95 88