Skip to main content

Skidresor till Italien

Skidsemester i Italien bjuder på perfekta pister och La Dolce Vita!

Italien kännetecknas av många som landet med fantastisk piståkning och god matkultur. De långa och breda backarna genom natursköna miljöer är i en klass för sig själv i Italien. Dessutom vimlar det av små och mysiga restauranger så anledningarna att åka på skidresa till Italien är många!

  • Långa och välpreparerade backar
  • Mer skidåkning för pengarna
  • Fantastisk mat och goda viner
     

Skidsemester med italiensk charm

Våra skidresor till Italien går till Canazei, Livigno, Passo Tonale, Cervinia, Sestriere, Sauze d’Oulx samt Champoluc och var enskild av dem bjuder er på sin egen tolkning av italiensk charm.

Väljer du att resa till Canazei så befinner du dig i det som tidigare tillhörde sydtyrol. Även om det är över 100 år sedan området blev italiensk så pratar fortfarande 60% av befolkningen tyska som sitt modersmål. Canazei ingår i Dolomiti Super Ski vilket är väldens största skidområde, så här får du bästa möjliga kombinationen av mycket skidåkning med österrikisk charm i italiensk miljö. När du besöker Canazei är Sella Ronda en upplevelse i sig. Det är en dagstur på skidor där du åker runt Sellamassivet där du passerar 4 olika dalar.

Beger vi oss väster ut från Canazei hittar vi den barnvänliga destinationen Livigno. Här bjudes det på typisk italiensk charm och ni blir väl omhändertagna av de gästvänliga italienarna. Dessutom är Livigno tullfritt vilket är trevligt för plånboken.

Ställ in siktet på väst-Italien för billiga skidresor

Vidare väster ut hittar vi Champoluc och Cervinia som ligger på gränsen mot Schweiz. I Cervinia kan du förvänta dig en genuin italiensk miljö med influenser från Schweiz. Dessutom är glaciären Matterhorn, det så kallade Tobleroneberget, en del av Cervinas skidsystem.

Längst väster ut kommer vi till skidområdet Via Lattea och destinationerna Sestriere och Sauze d’Oulx, som är några av de mest prisvärda resmålen i Italien.
Sestriere är det närmaste man kommer en italiensk satelitby vilket betyder att den ligger ovanför trädgränsen. 2006 var Sestriere värd för vinter-OS vilket satte sin prägel på byn och lever kvar än idag.

Sauze d’Oulx ger en helt annan känsla än Sestriere. Byn karaktäriseras små gränder med kullerstensgator med många mindre hotell och restauranger som drivs av lokala italienare. Skidområdet hänger dessutom ihop med den franska skidorten Montgenevre.


Läs mer om skidresor till Italien här. 

Canazei

Canazei

Skidresor Canazei Gigantiskt skidområde med 1.200 km pist - Mysig by med det bästa från Italien och Österrike 1.200 km pist - Världens största skidområde Skidåkning på glaciären Marmolada Dagsturen "Sella Ronda" måste upplevas - Canazei med knappt 2.000 invånare är en av de mest framstående byarna i dalen Val di Fassa, och ligger perfekt placerat i det gigantiska skidområdet Dolomiti Superski med 1.200 km pist. Här kretsar det mesta kring skidåkning och du kan både uppleva den populära dagsturen “Sella Ronda” och glaciärskidåkning på Ma...

Cervinia

Cervinia

Skidresor Cervinia En av alpernas mest populära skidorter - 350 km pist och glaciärskidåkning (3.883 m.ö.h.) Charmig italiensk by med trevliga restauranger och vinbarer Skidåkning till Zermatt i Schweiz Italienskt skidparadis - I hjärtat av de nordvästra alperna hittar man en italiensk version av paradiset. I Cervinia upplever du italiensk charm när det är som bäst och i den bilfri byn kan du njuta av fantastiska restauranger, mysiga vinbarer och La Dolce Vita! Omkring de gemytliga gågatorna finns det ett stort utbud av hotell frukostpensioner och lä...

Champoluc

Champoluc

Skidresor Champoluc Upplev det italienska skidparadiset Champoluc - En dold pärla i de italienska alperna Fantastisk skidåkning i Champoluc, Gressoney och Alagna Autentisk alpstämning och mysig by Autentisk skidresa långt från massturismen - Precis nedför Italiens högsta berg “Monte Rosa”, ligger den gemytliga bergsbyn Champoluc. Med 180 km perfekt preparerade pister och bland alpernas bästa offpist är det ett paradis för både skidåkare och snowboardåkare. Champoluc har lyckats behålla en autentisk atmosfär utan känslan av massturism och stora hotell...

Livigno

Livigno

Skidresor Livigno Skidresor till Livigno innebär långa, breda och välprepareade backar - Familjevänlig skidort med effektivt liftsystem Snösäkert skidområde med backar för alla nivåer Tullfri by med prisvärd shopping och mysiga restauranger Tullfri by med genuin alpstämning - Högt beläget i de italienska alperna och nära den schweiziska gränsen ligger Livigno, som är en av alpernas mest populära skidorter. Tack vare byns läge är man oftast garanterad massvis av snö, och de långa och breda backarna i skidområdet är perfekta för både skid- och snowboar...

Passo Tonale

Passo Tonale

Skidresor Passo Tonale I natursköna Passo Tonale får du mycker skidsemester för pengarna - Nybörjar- och barnvänligt skidområde Snösäker skidåkning på presena-glaciären Prisvärt - bo, ät och drick till bra priser på skidsemestern Snösäker italiensk skidort - Högt upp i de italienska alperna ligger den charmiga lilla skidorten Passo Tonale. Tack vare byns läge på 1.883 meters höjd och skidåkning upp till hela 3.016 är det en av de högst belägna skidorterna i Italien. Därmed är du garanterad fina snöförhållanden under hela säsongen och massvis av italien...

Sauze d Oulx

Sauze d'Oulx

Skidresor Sauze d'Oulx 400 km snösäker skidåkning i italienska alperna - Autentisk alpby med massor av italiensk charm Ett av alpernas största skidområden - 400 km pist Snösäker och varierad skidåkning för alla nivåer Mysigaste skidorten i Italien? - I den norra delen av skidområdet “Via Lattea” (vintergatan) ligger den lilla pärlan Sauze d’Oulx. Här får du genuin italiensk alp-stämning och en mysig by med massor av trevliga restauranger och vinbarer, där du ofta stöter på lokalbefolkningen. Med hela 400 km pist är det ingen risk att skidområdet är f...

Sestriere

Sestriere

Skidresor Sestriere Utforska 400 km pist på skidresan i Italien - Skidåkning i både Italien och Frankrike Värd för vinter-OS 2006 Prisvärt resmål med varierad skidåkning Liftkort till 7 skidorter i 2 länder - Som del av det enorma skidområdet “Via Lattea” erbjuder Sestriere över 400 km med varierad skidåkning. Skidområdet inkluderar bland annat grannbyn Sauze d’Oulx och sträcker sig hela vägen till Montgenévre i Frankrike. Sestriere är en av de högst belägna skidorterna i Italien och en stor del av skidåkningen sker över trädgränsen - så här behöver...

Välpreparerade pister, offpist och heli-skiing

Även om varje resmål är unikt, så har de en sak gemensamt och det är piståkningen. Italienarna älskar piståkning och vet exakt hur backarna ska prepareras för att hålla långt in på eftermiddagen och genom hela säsongen. Skidområdena är perfekta för carving-åkaren med sina stora, breda boulevarder som slingrar sig ner för bergen.

Betyder det att det inte finns någon offpist? Nej, det är faktiskt det helt motsatta. Här kan den offpist-sugne hitt lättillgänglig åkningen som inte blivit uppkörd på 2 timmar så som i St. Anton, Österrike.
Var dock uppmärksam på att all åkning utanför pisten sker på egen risk. Vi kan rekommendera er att boka en offpist-guide så får du utöver rätt utrustning också hittar till guldkornen som nästa bara de lokala känner till.

För dig som vill uppleva skidåkning på en ny nivå finns det möjlighet att boka heli-skiing i Italien. Helikoptern tar dig snabbt till en del av berget med helt orörd snö och din offpist-upplevelse blir helt unik. Det är en frihetskänsla och ett fantastiskt semesterminne som du sent kommer glömma.

I Italien erbjuder vi skidområden som har mellan 110 km och 1.220 km pist. Variationen är stor för att just du ska kunna hitta din favorit! I Sestriere och Sauze d'Oulx kan du till exempel åka skidor över till Frankrike och i Cervina finns det möjlighet att utöka liftkortet till Zermatt i Schweiz. 

Skidresa med barn i Italien

Överallt i alperna kan du ta med barnen på skidsemester, men just Italien har några fördelar som gör skidresan ännu roligare. De breda blå och röda backarna med perfekt lutning gör att hela familjen kan åka skidor tillsammans. Det finns plats för stora svängar med mycket skoj och lek på vägen ner för backen. Vidare serveras det magiskt god pizza och pasta, och det är mat som de flesta barn sällan tackar nej till. Det bästa av allt är att både boende och liftkort generellt är billigare i Italien.

Två bra tips på resmål för barnfamiljer är Passo TonaleLivigno och Canazei. Här finns det möjlighet till att boka skandinavisk skidskola så att barnen känner sig bekväma och upplevelsen blir perfekt. Det viktigaste är ju trots allt att barnen är glada och får roliga upplevelser på skidsemestern, så att de vill åka om och om igen.

Få mer för pengarna

Oavsett vilket resmål du väljer i Italien så kommer man lite länger för sina euro. Resorna är generellt lite billigare än till Österrike och Frankrike, men framför allt är levnadskostnaderna betydligt lägre. Allt från butiker till restauranger och öl på afterski är billigare än speciellt de franska resmålen. Det betyder att det krävs en lite mindre budget för att komma iväg på den efterlängtade skidresan med hela familjen!

Om resan styr mot Livigno så kommer din resa gå till en tullfri by. Med det sagt kommer priserna vara ytterligare lite billigare. Det kanske inte märks så mycket på mat och dryck som redan är prisvärt, men om du ska köpa ett nytt skidställ eller nya skidor så rekommenderar vi att köpa det i Livigno.

Njut av italiensk mat och vin

Italienare är duktiga på mat, men är det bara pizza och pasta som serveras? Naturligtvis finns det många restauranger som fokuserar på pizza och pasta, och det ska såklart testas under ett besök till Italien. Men det finns också ett stort utbud av restauranger som fantastiska lokala charkuterier, goda ostar och massvis av andra specialiteter. Vi får inte heller glömma klassikerna som risotto, tiramisu eller god italiensk gelato i eftermiddagssolen.

När vi kommer till dryck så är Italien rätt land man vill njuta av högklassiga viner. Gillar du en kraftig Barolo, en frisk Toscana eller en djup Amarone, alla typer av viner finns att prova under skidsemestern och dessutom är de billigare än hemma i Sverige. Du kan också smaka på viner från de mindre lokala distrikten och som inte går att få tag på här hemma.

I norra Italien ligger regionen Piemonte och precis där hittar vi destinationerna Cervinia, Sauze d’Oulx och Sestriere. Det perfekta klimatet för vinproduktion har gjort druvan Nebbiolo världskänd som en av det bästa. Av druvan produceras vinet Barolo men också Barolos lillebror som heter Langhe, vilket är producerat av samma druva men med kortare tid på fat. Boka skidsemester till Italien för bästa kombinationen av skidåkning och fantastiska vinupplevelser!

Är det afterski i Italien?

Afterski i Italien är betydligt lugnare än i Österrike och Frankrike. Här satsar man på en härlig stund i solen med och ett glas Aperol Spritz i handen, framför högljudd musik och dans på borden. Enligt italienarna är apperitivo och något gott att dricka det perfekta avslutet på en skiddag.

Vill du ha puls och pjäxdans så kan man hitta det också i Italien. I Livigno finns det många olika afterskiställen att välja på, i Canazei har du afterskistället Paradis och i Sestriere kan du besöka GFC, och vi lovar att det blir en bra fest.

Våra tips och tricks för en lyckad skidresa

På din skidsemester till italienska kan du njuta av fantastiska pister, smaka på god mat och hitta nya favoriter i vinmenyn. Men du ska också ge dig själv tid, för det är italienarna experter på. Njut lite extra genom att besöka de trevliga caféerna, uteserveringarna och restaurangerna, för det finns det många av. Alla vi på Skilink har vår egen favorit i Italien och vi vill gärna dela med oss av våra favoriter.

Kontakta oss gärna så hjälper vi dig med att sätta ihop den perfekta skidresan till Italien - för dig, din familj eller dina vänner!

Kom ihåg att du behöver en ansvarsförsäkring vid skidåkning i Italien

Italien har 2022-01-01 infört krav om att besökande skidåkare ska ha en ansvarsförsäkring som täcker skada på tredje part vid skidåkning. Oavstt vart i Europa du åker skidor eller snowboard så är det alltid bra att ha ett ansvarsskydd.

Du kan läsa mer och boka reseförsäkring här.  

Se vårt stora utbud av skidresor till Italien här:

Skidresor Canazei
Skidresor Cervinia
Skidresor Champoluc
Skidresor Livigno
Skidresor Passo Tonale
Skidresor Sauze d'Oulx
Skidresor Sestriere


Tillbaka till toppen