Skip to main content

Skidresor med flyg

Flyg direkt till Alperna

Skilink erbjuder skidresor med chartrade flyg till alla våra destinationer i Frankrike, Italien och Österrike och använder främst flygplatserna Lyon, Turin, Innsbruck och Salzburg. Att välja flyg på skidsemestern innebär att transporttiden till destinationen blir så kort som möjligt. Våra avgångar på hela veckor är alltid på lördagar, om inget annat anges vid bokning.

Vi flyger med bland annat Eurowings, Norwegian, Atlantic Airways, SAS och Transavia. 
Är ni ett större sällskap eller företag kan vi även skräddarsy resor med flyg på andra dagar eller till andra flygplatser i alpregionen.

I flygresan ingår allt (nästan)

Att boka en skidresa med flyg genom Skilink inkluderar det mesta, så du behöver bara tänka på din packning och drömma om snötäckta alptoppar och känslan av att klicka på sig skidorna. Hos oss ingår både flygplatsskatter, avgifter, bagage och transfer till och från resmålet. Eventuella tillägg du kan göra är försäkring och skiduthyrning eller skidtransport.

Skidtransport

Observera att det finns begränsat antal platser för skidor på flyget så vi rekommenderar att du bokar din skidtransport i samband med bokningen av resan.
Priset för skidtransport på flyget varierar beroende på flygbolag men som utgångspunkt mellan 650-780kr totalt för båda flygningarna.
Skidtransporten inkluderar en pjäxbag samt ett skidfodral med ett par skidor eller snowboard utöver det ordinarie incheckade bagaget.  

Ankomst till flygplatsen

Vid ankomst till flygplatsen med ett av våra chartrade flyg kommer du att hälsas välkommen av våra guider. Guiderna tar emot er, hjälper till med eventuella frågor och guidar er till rätt transferbuss. På transferbussen eller vid ankomst till destinationen kommer både liftkort och välkomstmaterial att delas ut, så att semestern får en smidig start.

Vi vill uppmärksamma om att det kan förekomma en viss väntetid i samband med ankomst till flygplatsen, då transferbussar kan invänta ankommande gäster från flera flygavgångar. 

Transferbussen kör dig till din destination och stannar på en eller flera platser i byn. Bussarna får oftast endast stanna på specifikt anvisade platser och kan därför inte stanna precis utanför varje boende. Man behöver därför förvänta att gå den sista biten till sitt boende. Du ansvarar för att ditt bagage packas på transferbussen från flygplatsen. Likaså ansvarar du för att bagaget packas på transferbussen till flygplatsen igen på hemresan.

Transfertider

Flygplatserna i alpregionen ligger alla inom 3,5 timmars transfer till våra resål. Men det finns många skidorter med kortare transfers än så, tiderna från de olika flygplatserna beskrivs nedan.
Var uppmärksam på att transfertiderna är effektiva tider och att trafik, väder och resor under högsäsong kan innebära förlängd transfertid till och från resmålet. 

Du är alltid välkommen att kontakta oss för ytterligare information gällande transfer och transfertider.
 

Generell information vid flygresor

Vid en skidresa med flygavgång rekommenderar vi att du är på flygplatsen minst 2 timmar före planerad avgång för att genomföra incheckningen. Incheckningen stänger oftast 1 timme före planerad avgång. Incheckat bagage (1 väska) ingår på alla våra flygningar där den tillåtna bagagevikten är mellan 15-23 kg beroende på flygbolag. Dessutom är det tillåtet att ta med 1 st handbagage.

Exakta bagageregler för respektive flygning framgår på din bokningsbekräftelse.  
Vi erbjuder även skidtransport på alla våra flyg - se mer information ovan. 

Alla resenärer från 2 år och uppåt ska ha en egen plats ombord på planet. Reser du med små barn som är under 2 år betalar du endast 740SEK för detta och barnet reser då i knät på sina föräldrar.
Observera att det inte finns några barnstolar eller liknande ombord på ett flygplan och detsamma gäller på transferbussarna i Alperna. 
 

Vid frågor gällande din resa eller flygresor till Alperna är du alltid välkommen att kontakta oss här eller ringa 040-645 95 88