Skip to main content

Reseinformation Österrike

Det gäller vid inresa till Österrike: 

Sidan uppdateras löpande: Senaste uppdateringen 2022-01-15

Krav på negativt PCR-test

Från och med 2021-12-20 inför myndigheterna i Österrike krav om ett giltigt negativt PCR-test (max 72 timmar gammalt) för inresa till Österrike. Eller att man fått sin 3:e vaccindos (s.k. booster).

OBS krav om negativt PCR-test gäller även resenärer som är vaccinerade med 2 doser eller som har intyg på genomgången Covid-19-infektion.

*Som s.k. booster räknas även två doser vaccin och ett officiellt intyg över tillfrisknande under de senaste 180 dagarna räknas).
Barn under 12 år eller resenärer som mottagit den 3:e dosen vaccin behöver inte uppvisa ett negativt PCR-test. Utan negativt PCR-test behöver övriga resenärer gå i karantän tills negativt test kan uppvisas.

För barn och ungdomar i åldrarna 12 -15 år som inte är fullt vaccinerade eller tidigare smittade. Läs mer information här.

2-G-regeln

Österrikes förbundsregering har också presenterat åtgärder som baseras på en modell med 5 nivåer gällande utvecklingen av Covid-19. En skärpning eller lättnad av säkerhetsåtgärderna styrs av belastningen på sjukhusens intensivvårdsavdelningar. Österrike befinner sig för närvarande på nivå 2 och den så kallade 2-G-regeln gäller.

FFP2-munskydd 

Det är obligatoriskt att bära FFP2-munskydd. Munskyddet ska användas på vissa ställen. Några exempel är matbutiker, butiker, kabinliftar, liftköer, hotell, barer och restauranger.  

Liftar och liftkort 

För att få ditt liftkort måste du kunna dokumentera något av följande:

  • Fullvaccinerad (covidbeviset gäller 9 månader från dagen du fick dos två. Därefter krävs ytterligare en dos för att beviset ska vara giltigt). 

Vi rekommenderar att du skriver ut eller laddar ner ditt vaccinationsbevis så att du har det lätt till hands under resan. Du kan ladda ner ditt vaccinationsbevis på covidbevis.se 

  • Intyg på genomgången Covid-19-infektion (immunitetsbeviset får vara max 180 dagar gammalt). Sjukdom måste ha bekräftats med ett PCR-test. Intyg om antikroppar godtas inte.   
     

Hotell, restauranger och barer 

På hotell, lägenheter, restauranger och barer ska du bära FFP2-munskydd. Utöver det ska du kunna dokumentera följande:

  • Fullvacinnerad (covidbeviset gäller 9 månader från dagen du fick dos 2. Därefter krävs ytterligare en dos för att beviset ska vara giltigt). 

Vi rekommenderar att du skriver ut eller laddar ner ditt vaccinationsbevis så att du har det lätt till hands under resan. Du kan ladda ner ditt vaccinationsbevis på covidbevis.se 

  • Intyg på genomgången Covid-19-infektion (immunitetsbeviset får vara max 180 dagar gammalt). 

Ovanstående gäller för alla gäster över 12 år.

Informationen på denna sida är vägledande. Det är ditt eget ansvar att uppfylla de krav som ställs för inresa till ditt resmål samt att ha korrekta inresedokument i de tillfällen det krävs. Var uppmärksam på att det kan komma ändringar med kort varsel. 

Officiell information 

Vi rekommenderar att du läser mer detaljerad information om rekommendationer och eventuella restriktioner i Österrike här:

Svenska UD’s reseinformation:
Lägesbild och reseinformation Covid-19

www.austria.info
Det österrikiska socialministeriet

Här kan du läsa mer specifik information för ditt resmål i Österrike: 

Bad Gastein
Ischgl
Lofer
Saalbach-Hinterglemm
Schladming
St. Anton
Sölden 
Wagrain
Zell am See