Skip to main content

Skidresor Avoriaz

600 km pist och ski-in/ski out

  • Bilfri by med ikonisk arkitektur 
  • Effektivt liftsystem med skidåkning i Frankrike och Schweiz
  • Upplev 12 skidorter på ett liftkort i Portes du Soleil
     

Frankrikes skidpärla

Avoriaz är både en charmig alpby och ett spektakulärt skidområde som ligger i de franska alperna. Byn grundades på 1960-talet och är unik i sin arkitektur med träbeklädda hus som är byggda på och utmed en bergskam i det spektakulära bergslandskapet.

Byn är helt bilfri vilket ger en avkopplande och autentisk atmosfär. I Avoriaz bor man med ski-in/ski-out nästa överallt och utöver skidor och snowboard är häst och släde det vanligaste transportmedlet. Avoriaz är känd för sin innovativa byggnadsstil, där trä och sten dominerar de höga byggnaderna med ett stort utbud av framförallt semesterlägenheter.
I denna franska skidpärla hittar du ett stort utbud av restauranger, butiker och underhållning för såväl familjer med barn som festglada skidåkare.

Les Portes du Soleil - ett av världens största skidsystem

Skidområdet i Avoriaz är en riktig dröm för skidentusiaster med mer än 600 km pister och ett brett utbud av skidåkning i toppklass . Avoriaz är också välkänt för sin koppling till Les Portes du Soleil som är ett av världens största sammankopplande skidområden. Les Portes du Soleil sträcker sig över hela 12 skidorter i både Frankrike och Schweiz på ett och samma liftkort.

Snösäker skidåkning för alla nivåer i Avoriaz

Oavsett om du letar efter breda pister för nybörjare, branta backar för erfarna skidåkare eller pudersnö kommer snösäkra Avoriaz att möta allas behov. Här får du oförglömliga skidupplevelser i magiskt vacker natur.

 

Vår bedömning
Skidåkning barn:
4
Skidåkning nybörjare:
5
Skidåkning erfarna:
5
Snowboard:
4
Offpist:
5
Fakta Avoriaz
Byns höjd:
1.800 m
Total pistlängd:
600 km
Blå pister:
170 km
Röda pister:
380 km
Svarta pister:
100 km
Högsta åkhöjd:
2.300 m
Antal sittliftar:
79
Antal kabinliftar:
10
Antal gondolliftar:
4
Antal släpliftar:
126

Boende Avoriaz

Hotell och lägenheter Avoriaz

Hitta inspiration till er skidresa och välj på ett stort urval av hotell, lägenheter och chaletlägenheter i Avoriaz i Frankrike.

Hotel "Des Dromonts"
På Hotel Des Dromonts kliver du in i en arkitektonisk pärla med unika vinklar och detaljer. Du bor bekvämt med pisten och liften precis utanför dörren, så här har du goda möjligheter för att vara en a...
Avstånd till pist:50 m
Avstånd till lift:100 m
Avstånd till centrum:300 m
Hotel "Les Cimes du Soleil"
På Hotel Les Cimes du Soleil bor du på ett läckert 4-stjärnigt hotell med all inclusive. Du bor precis vid foten av pisten - och när du ska gå till liften på morgonen är det endast en kort promenad på...
Avstånd till pist:20 m
Avstånd till lift:200 m
Avstånd till centrum:200 m
Lägenheter "Antarès"
Residence Antares är ett 3-stjärnigt lägenhetskomplex beläget i Crozats-området i den övre bydelen av Avoriaz. Du bor precis vid pisten, och kan därmed starta dagen med att vara en av de första i back...
Avstånd till pist:20 m
Avstånd till lift:200 m
Avstånd till centrum:900 m
Lägenheter "Atria Crozats"
Residence Atria-Crozats ligger i den övre delen av Avoriaz och erbjuder läckra 4-stjärniga lägenheter med allt som du behöver för att få en lyckad skidsemester. Här bor du med ski-in/ski-out - och för...
Avstånd till pist:20 m
Avstånd till lift:100 m
Avstånd till centrum:300 m
Lägenheter "L'Amara"
På L'Amara bor du i läckra 5-stjärniga lägenheter med ett helt perfekt läge i Avoriaz. Pisten och liften hittar du precis utanför dörren, så här har du goda chanser för att vara den första i backen på...
Avstånd till pist:0 m
Avstånd till lift:50 m
Avstånd till centrum:500 m
Lägenheter "Le Saskia Falaise"
I närheten av Avoriaz centrum och med backarna precis utanför dörren, finner du det 3-stjärniga lägenhetskomplexet Residence Saskia Falaise. Du bor bekvämt med ett bageri, minilivs, restauranger och s...
Avstånd till pist:20 m
Avstånd till lift:50 m
Avstånd till centrum:500 m
Lägenheter "L'Electra"
I området Crozats, i den övre delen av Avoriaz, ligger lägenheterna L'Electra. Här bor du med nästintill ski in/ski out-läge med pisten endast 100 meter bort. Det är beläget i lugna och vackra omgivni...
Avstånd till pist:100 m
Avstånd till lift:100 m
Avstånd till centrum:700 m

Bykarta Avoriaz

Pistkarta Avoriaz

(Klicka på bilden för större pistkarta)

Avoriaz pistkarta - 600 km pister i Les Portes du Soleil

Skidområdet i Avoriaz

Skidsemester med stort A

Avoriaz är ett extraordinärt skidområde beläget i de vackra franska Alperna. Denna populära skidort erbjuder fantastiska skidupplevelser och en imponerande arkitektur som lockar skidentusiaster från hela världen.

Med mer än 600 km pister, ett stort liftsystem och mängder av matställen är Avoriaz ett paradis för skidåkare och snowboardåkare i alla åldrar och nivåer. En av Avoriaz stora fördelar är dess koppling till det enorma skidområdet Les Portes du Soleil som sträcker sig över både Frankrike och Schweiz. Detta öppnar dörrarna till flera spännande dagsturer och riktigt mycket åkning för både skid- och snowboardåkare.

På äventyr i Avoriaz

Låt oss utforska några av alla olika områden och ett par av de mest berömda backarna och liftarna.
Les Lindarets-området: Vi börjar vårt äventyr med en tur till Les Lindarets-området som erbjuder ett brett utbud av pister för alla nivåer. Vi tar liften "Ardent" från Avoriaz som tar oss upp till Les Lindarets. Här kan nybörjare öva sina färdigheter i blå pister som "Les Petits Loups" och "La Marmotte".

I Avoriaz får du skidåkning för alla nivåer

De lite mer erfarna skiåkarna kan med fördela välja röda backar som "Les Lindarets" och "Le Plateau". Och för de ännu mer äventyrliga finns det självklart även svarta pister som "Le Fornet" och "La Pointe de Nyon" som kommer att pröva dina färdigheter. 

En annan härlig tur från Avoriaz är att ta liften "Prodains Express" ner mot Morzine och sedan ta gondolen "Super Morzine" tillbaka mot Avoriaz. I Morzine-området kan skidåkare utforska härliga backar som "Zore" och "Liaison Stade". Den berömda "Coup du Monde"-pisten är också ett måste. Efter att ha provat på området omkring Morzine tar vi gondolen "Super Morzine" tillbaka till Avoriaz där nya äventyr väntar.

Snowparks och Le Mur Suisse

I hjärtat av Avoriaz finns det också mycket att utforska. Vi kan börja med att ta liften "Arare" upp till "d'Arare Snowpark" och "Arare Piste" som är känt för sin snowpark och områden för freestyleåkning. Det finns också flera fina pister som "La Chapelle" och "Grandes Combes" som bjuder på exceptionella vyer och härliga åk. Om du vill ha ännu mer utmanande åkning ska du prova de svarta pisterna "Le Stash" och "La Combe".

Nu är det dags att utforska mer av det gigantiska området i Les Portes du Soleil från Avoriaz. Vi tar liften "Chavanette Express" upp till "La Chavanette" (även känd som "The Swiss Wall"). På franska går backen under namnet Le Mur Suisse och ligger på gränsen mellan Frankrike och Schweiz. Le Mur Suisse är en av de brantaste och mest utmanande backarna i hela världen och rekommenderas endast för riktigt erfarna åkare. 

Efter detta intensiva och 1 kilometer långa åk kan vi ta liften "Chaux Fleurie" upp till "Pointe de Mossettes" som erbjuder en fantastisk utsikt över bergen och tillgång till många fina backar som till exempel "La Belvédère" och "La Croix des Combes" .

Ladda batterierna på Avoriaz restauranger

Under din skidsemester i Avoriaz kommer du att uppleva flera mysiga restauranger som är perfekta för att ladda upp batterierna och njuta av utsökt mat. Några av de mest populära lunchställena är: "La Cabane" som är bergsrestaurang känd för sitt autentiska franska kök och mysiga atmosfär. Här kan du njuta av traditionella franska rätter och lokala specialiteter.

Den mysiga restaurangen "Le Yeti" erbjuder ett brett utbud av rätter med allt från pizza, pasta och lokala rätter. Det är en perfekt plats för att koppla av och njuta mellan åken. Med sin charmiga atmosfär och goda service är "Chez Flo" ett annat populärt val när hungern smyger sig på. Här kan du njuta av god mat med allt från en läcker sandwich, hamburgare eller olika lokala rätter.

Lokala franska specialiteter 

Restaurang "La Grange" har en rustik charm och serverar läckra lokala specialiteter. Här serveras bland annat raclette, fondue och en mängd andra klassiska rätter. Utöver kulinariska upplevelser är Avoriaz verkligen ett unikt skidområde med sitt hisnande landskap, mångsidiga pister och omfattande liftsystem med hela 209 liftar och 309 olika backar. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren skidåkare får du en fantastisk skidupplevelse i Avoriaz.

Mat och dryck i Avoriaz

Restauranter, caféer och barer i Avoriaz

Avoriaz är en unik och charmig alpby som ligger i de franska alperna. Byn grundades på 1960-talet och är känd för sin innovativa arkitektur som smälter in i det omkringliggande naturlandskapet. Avoriaz är helt bilfritt vilket skapar en autentisk atmosfär där man tar sig runt till fots, på skidor eller med hästdragna slädar. Byns arkitektur är karakteristisk för Avoriaz och hotellen och lägenheterna är byggda med ski-in/ski-out mitt i skidområdet. De höga byggnaderna med snötäckta tak ger en idyllisk atmosfär. 

Ät lokalt eller internationellt i Avoriaz

När det kommer till matställen har Avoriaz ett brett utbud av restauranter, caféer och barer för alla smaker och önskemål. Oavsett om du är ute efter klassisk fransk mat, internationella rätter eller enklare snacks, kommer du inte att bli besviken. Nedan kan du läsa mer om några av de mest populära matställena och barerna i Avoriaz.

"Le Festival" är en populär restaurant mitt i centrum av Avoriaz. Här serveras läckra rätter med på lokala råvaror. Med sin mysiga atmosfär och service är "Le Festival" ett bra ställe att njuta av en kväll med god mat och vin.

"La Table du Marché" är en gastronomisk upplevelse i Avoriaz. Denna restaurang erbjuder fransk mat med en modern twist. Menyn är baserad på säsongens råvaror och presenteras på ett raffinerat sätt som kommer att göra även de mest kräsna gästerna belåtna.

"La Reserve" är en mysig och intim restaurang mitt i hjärtat av byn. Restaurangen är känd för sin personliga atmosfär och utsökta mat. "La Reserve" erbjuder ett urval av traditionella franska rätter samt internationella favoriter.

"Le Yeti" är både en populär bar och restaurant i Avoriaz. Här får du en avslappnad atmosfär och menyn innehåller allt från pizza och pasta till lokala specialiteter. Det är ett  perfekt val för att koppla av efter en dag i backen och njuta av en något gott att äta och dricka.

När törsten slår till

"Le Shooters" är en livlig bar i Avoriaz som erbjuder ett brett urval av drycker och cocktails. Med sin goda stämmning och livemusik är "Le Shooters" populärt på kvällarna och ett bra ställe att träffa och umgås med andra turister och skidåkare.

"Le Yak" är en lite mer exklusiv cocktailbar och nattklubb i Avoriaz. Här erbjuds du såväl coctails, livemusik och DJ och är ett perfekt ställe för att uppleva Avoriaz pulserande nattliv. 

Njuta av skidsemestern i Avoriaz

Oavsett om du är ute efter en god middag eller en kväll fylld med fest och nöje så kan Avoriaz erbjuda lite av varje. Byn har en mängd bra restauranger och barer som låter dig njuta av båda god mat och dryck i en trevlig atmosfär. Efter en dag i backen kan du se fram emot att utforska Avoriaz kulinariska upplevelser.

Mer än bara skidåkning

Avoriaz är inte bara ett fantastiskt skidområde, utan också en by fylld av aktiviteter och upplevelser för alla åldrar. Även om du inte åker skidor från morgon till kväll, så finns det mycket att se och göra i denna charmiga alpby i de franska alperna. Här är kan du läsa mer om olika aktiviteter och saker att göra i Avoriaz.

Det är enkelt att ta sig runt i byn till fots. Passa på att utforska Avoriaz genom en promenad i byns bilfria centrum med massor av charm och snötäckta gator. Njut av den unika arkitekturen som smälter in i det klippiga landskapet.

Byt ut skidorna mot häst och släde

I Avoriaz är det nästan ett måste att ta en tur runt i byn på en hästdragen släde. Detta är ett av de mest populära transportsätten i Avoriaz och erbjuder en unik och minnesvärd upplevelse av att glida fram genom snön tillsammans med ditt resesällskap.

Besök inomhusvattenparken "Aquariaz" som är perfekt för en rolig dag med familj eller vänner. Här kan du njuta av tropisk miljö, vattenrutschbanor, vågbassänger och relaxområden. Det är ett utmärkt ställe för en paus från skidåkningen och ha kul i vattnet.

Skridskor, snöskor eller skidor?

Eller så kan du åka skridskor utomhus och öva på dina färdigheter på isen. Oavsett om du är en erfaren skridskoåkare eller nybörjare är det en rolig aktivitet som passar alla åldrar och nivåer.

Snöskovandring är också en populär aktivitet i Avoriaz för att uppleva den omkringliggande naturen. Boka en guidad tur med snöskor och utforska det vackra vinterlandskapet utanför backarna. Det är ett bra sätt att komma ut och njuta av naturen i lugn och ro.

Aktivitetsfylld semester i Avoriaz

Kom ihåg att besöka "Avoriaz Alpine Museum" - ett måste om du är intresserad av områdets historia och kultur. Museet ställer ut gamla fotografier, föremål och konstverk som berättar historien om Avoriaz och dess omgivningar.

Avoriaz erbjuder gott om underhållning med bland annat biograf, teatrar och livemusik. Koppla av med en film eller föreställning efter en dag i backen och njut av det lokala kulturlivet. Oavsett om du är ute efter actionfyllda dag i skidbacken eller en avkopplande dag med SPA- och relaxavdelningkommer Avoriaz att erbjuda oförglömliga semesterminnen.

Om du vill kan du läsa mer om våra andra skidorter i Frankrike här:

Skidresor Tignes
Skidresor Tignes
Skidresor Val d'Isére
Skidresor Les Arcs

Skidresor Les Menuires
Skidresor La Rosière

Eller låt dig inspireras av ännu fler valmöjligheter med antingen skirdresor till Österrike eller skidresor till Italien.