Skip to main content

Skidresor till Lofer

Vinterparadis med perfekt skidåkning för hela familjen 

  • Billig skidsemester i Österrike 
  • Barnvänlig skidort med skandinavisk skidskola 
  • Mysig alpby med aktiviteter för hela familjen  

 

100% barnvänlig skidsemester 

Familjevänliga Lofer ligger mitt i regionen Salzburger Saalachtal i Österrike, och har den vackra bergskedjan Loferer Steinberge i kulissen. Den mysiga alpbyn och det lättöverskådliga skidområdet är som skapat för barnfamiljer som vill uppleva alpernas magiska natur. 

Lofer är ett paradis för familjer där barnen kan lära sig åka skidor i nybörjarvänliga omgivningar. Skulle det inte finnas ork för en hel skiddag är det aldrig långt hem. Man kan istället spendera eftermiddagen i den mysiga byn som bland annat har skridskobana, pulkabacke och flera trevliga restauranger och caféer.

Skidresor till Österrike är billigare än vad du tror

Det är enkelt att ta sig runt i skidområdet ”Almenwelt Lofer” med 46 kilometer pist. De flesta backarna är härligt breda med en perfekt lutning, där även de yngsta skidåkarna kan ta sig ner. Skidområdet utformning passar extra bra för nybörjare och barn som håller på att lära sig att åka skidor. Det finns självklart även backar där de mer erfarna familjemedlemmarna kan åka av sig och få riktigt fin skidåkning.

Lofer har haft fokus på barnfamiljer både när det kommer till skidområdets utformning samt barnvänliga liftar och rullband. Lofer är ett perfekt val för den första skidsemestern med barnen, och dessutom är det attraktiva priser på både liftkort och boenden!

 

Läs mer om byn och skidområdet i Lofer här. 

 

Vår bedömning
Skidåkning barn:
5
Skidåkning nybörjare:
5
Skidåkning erfarna:
3
Snowboard:
4
Offpist:
4
Fakta Lofer
Byns höjd:
630 m
Total pistlängd:
46 km
Blåa pister:
31 km
Röda pister:
12 km
Svarta pister:
3 km
Högsta åkhöjd:
1.747 m
Antal sittliftar:
2
Antal kabinliftar:
2
Antal släpliftar:
9
Totalt antal liftar:
13

Boende Lofer

Hitta inspiration till er skidresa och välj på ett stort urval av hotell, lägenheter och pensioner i Lofer i Österrike.

Hotel "Mühlpointhof"
Hotel Mühlpointhof är hotellet för familjer. Här arrangeras det 3-5 gånger i veckan olika aktiviteter för barnen, det finns ett stort lekrum för barn i alla åldrar och från kl. 09-21 är en drinkbar öp...
Avstånd till pist:350 m
Avstånd till lift:400 m
Avstånd till centrum:150 m
Hotel "St. Hubertus"
Detta 4-stjärniga hotell i Lofer är det perfekta valet för familjer som reser med barn. Hotellet har löpande blivit renoverat och moderniserat, och drivs än idag av familjen som äger Hotel St. Hubertu...
Avstånd till pist:450 m
Avstånd till lift:450 m
Avstånd till centrum:300 m
Lägenheter "Central"
Mitt i hjärtat av Lofer och endast 300 meter från närmsta lift ligger lägenhetshuset "Central". Här erbjuds det lägenheter med plats för 2 till 6 personer och samtliga är modernt och charmigt inredda...
Avstånd till pist:300 m
Avstånd till lift:300 m
Avstånd till centrum:150 m
Lägenheter "Herbst"
Apartments Herbst ligger med perfekt läge och närhet till allt! När du kliver ut genom dörren befinner du dig mitt i centrum av Lofer där du hittar mysiga restauranger, barer, caféer och butiker. Skid...
Avstånd till pist:20 m
Avstånd till lift:20 m
Avstånd till centrum:10 m

Bykarta Lofer

Skidområdet i Lofer

Tack vare de ultimata förhållandena för barn och nybörjare är skidområdet i Lofer en perfekt plats att lära sig åka skidor. Från byn tar gondolliftarna Almbahn I och Almbahn II dig upp till fina nybörjarområden med breda blå backar. Det finns även ett 140 meter långt rullband där de yngsta skidåkarna kan åka upp på egen hand, för att sedan glida ner för den flacka backen.

Från toppen av Schönbühel går en handfull långa blå backar som passar bra när man har övat upp tekniken och hittat känslan. Hit tar man sig snabbt och smidigt med sittliften Family Express.
När det är dags för paus är det enkelt att svänga in till någon av de närliggande restaurangerna och ta en varm choklad i solen och samla ny energi.

Medelgoda åkare kan utan problem åka skidor från toppen av Grubhörndl på 1.747 meters höjd. Här ifrån får man ett par långa och sammanhängande röda och blå åk som går hela vägen ner till Lofer.
I december 2019 byggdes en helt ny sittlift för 8 personer. Nya ”Senderexpress” har fördubblat hastigheten och kapaciteten till toppen. Dessutom har stolsväme och moderna barnlås gjort liften både bekvämare och säkrare för barnfamiljer.

Vill någon av föräldrarna eller vännerna ge sig ut på offpist finn det ett par riktigt fina offpist-stråk från toppen av Schönbühel. Här kan de mest erfarna åkarna få en ordentlig utmaning med härliga åk i lössnön.
Kring Hochwena-rutten vid Grubhörndl hittar man ofta den bästa pudersnön efter snöfall. Härifrån sicksackar man sig ner genom lärkskogen och det är både ett roligt och vackert åk.

Trots att skidområdet inte är det största i Österrike och främst karaktäriseras av behagliga blå och röda backar, så finns det även ett par riktigt fina svarta pister. Vi kan speciellt rekommendera Schönbühel Clubhang som man når via Family Express-liften.

Reser man med lite äldre barn som gillar hopp och tricks brukar områdets snowpark Lofi Funline vara populär. Både skidåkare och snowboardåkare kan tillbringa många timmar här och testa massvis av rails, kickers och hopp i olika storlekar. Man behöver inte vara expert för att ha kul, utan parken har olika svårighetsgrader och något som passar för alla nivåer.

Reser man med egen bil och vill bekanta sig med några andra skidområden under skidsemester i Lofer kan du prova ett eller flera av de totalt 6 skidområden som ingår i ditt liftkort. Lofer är nämligen del av samarbetet som tillsammans går under namnet "Freizeit-Arena".

Läs mer om Lofer här

Pistkarta Lofer

(Klicka på bilden för större pistkarta)

Lofer pistkarta - 46 km pister
 

Mat och dryck i Lofer

Restaurant BoBo's, som bekvämt nog är skidskolans mötesplats, är stället där man kan mötas för att dricka en Glühwein eller något svalkande på terrassen. Föräldrarna brukar uppskatta barnens lekrum och det veckovisa barndiskot. Barnen har full sysselsättning tillsammans med andra barn, medan föräldrarna kan få en välförtjänt paus och njuta lite extra av semestern.

På Restaurant Am Platzl hittar man en bra mix av österrikisk och italiensk mat. Här kan man få allt från pizza till Käsespätzle, och alla rätter serveras med ett leende av personalen. Ett populärt alternativ för hela familjen, där både stora och små skidåkare kommer att älska maten och den avslappnande atmosfären.

Restaurangen på Hotel Wirts'haus Zum Schweizer är alltid värt ett besök. Här serveras riktigt god lokal mat och man kan verkligen märka kockarnas stolthet i köket. En stående favorit på menyn är deras hemlagade revbensspjäll.

En bit bort från byn ligger Restaurant Gasthof Krepper. Restauranten är ett välbesökt både till lunch och middag. Här äter man i trevliga omgivningar med en fantastisk utsikt, och det serverar klassik österrikisk mat som både vuxna och barn gillar. En rekommendation är att prova deras Jaeger Omelet eller husets kaiserschmarrn (strimlade pannkakor med äppelkompott).

Lofer är inte mest känt för afterski och nattliv, men självklart finns det ett par trevliga barer där man kan njuta av en lokal öl eller gott glas vin efter skiddagen. Efter middagen kan man ta en promenad och gå in på något av ställena i byn och lyssna på live-musik, innan det är dags att gå hem och sova och ladda för nya skidäventyr!

Tillbaka till toppen

Om du vill kan du läsa mer om våra andra skidorter och skidresor till Österrike här:

Skidresor Bad Gastein
Skidresor Ischgl
Skidresor Saalbach
Skidresor Schladming
Skidresor St. Anton
Skidresor Sölden
Skidresor Wagrain
Skidresor Zell am See

Eller låt dig inspireras av ännu fler valmöjligheter av skidresor till Italien eller skidresor till Frankrike.